SMWO en gemeente Goes bundelen krachten tijdens coronacrisis 

Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) zet in samenwerking met gemeente Goes extra maatregelen in om mensen en organisaties hulp te bieden. Vanaf vandaag is er een extra telefoonteam en emailadres beschikbaar. Het telefoonteam is er om inwoners en organisaties uit de gemeente Goes waar kan extra hulp te bieden. Ook is het vanaf nu mogelijk om via de ‘vacaturebank’ van het Vrijwilligerspunt hulpvragen in relatie tot het coronavirus en hulpaanbod aan elkaar te koppelen. “Deze actie hebben we opgezet om iedereen die dat nodig heeft, hulp of een luisterend oor te bieden”, zegt Marja Noordhoek, directeur van SMWO. 

Het coronavirus heeft het leven in Nederland drastisch veranderd. We werken vanuit huis, de kinderen kunnen niet meer naar school, we houden minstens 1,5 meter afstand tot elkaar, verpleeghuizen in de ouderenzorg zijn gesloten en het zorgpersoneel draait overuren. Samen moeten we ervoor zorgen dat we gezond blijven en de maatregelen van de overheid opvolgen. We moeten door het coronavirus afstand houden, maar SMWO en gemeente Goes willen toch dichtbij zijn voor mensen die het nodig hebben. 

Telefoonteam en e-mailadres
Daarom hebben gemeente Goes en SMWO een extra telefoonteam en e-mailadres ingezet, om alle (hulp)vragen en hulpaanbod zo goed mogelijk op te kunnen pakken. Het telefoonteam is er voor inwoners en organisaties uit de gemeente Goes die iets willen betekenen of (extra) hulp nodig hebben. Het telefoonteam kan proberen hulp of ondersteuning te bieden bij initiatieven voor hulp aan anderen. Heeft u het zelf moeilijk? Of heeft u behoefte aan een praatje of een luisterend oor? Ook dan staat het telefoonteam voor u klaar. De telefoonlijn is bereikbaar via (0113) 277 111 van maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 12.00 en van 13.00 – 17.00. Het e-mailadres info@smwo.nl is hier ook voor te gebruiken. 

Hulpvraag en -aanbod
Door de landelijke maatregelen rondom het coronavirus ontstaan steeds meer hulpvragen van individuele inwoners en maatschappelijke organisaties. Maar er zijn ook vele mensen die hun hulp willen aanbieden om klusjes te doen. Om deze vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen, hebben SMWO en de gemeente Goes besloten om de ‘vacaturebank’ van het Vrijwilligerspunt Goes uit te breiden met vraag en aanbod rondom het coronavirus. “Er zijn al zoveel mooie initiatieven binnen de gemeente Goes, maar nog niet iedereen is hiervan op de hoogte. Door vraag en aanbod op een zelfde plek te bundelen, ontstaat een beter overzicht waardoor we nog meer mensen en maatschappelijke organisaties kunnen helpen”, aldus André van der Reest, wethouder Zorg en Welzijn. 

* Einde persbericht 

Noot voor de redactie: 

Voor vragen kunt u contact opnemen met: 

SMWO: Sabrina de Koster, afdeling communicatie via 06-57534237 of communicatie@smwo.nl 

Gemeente Goes: Mireille Zoet, communicatieadviseur via 06-12 19 05 38 of m.zoet@goes.nl