Misleidende ledenwerfactie ANBO

De FASv meldt ons dat zij berichten ontvangt van boze leden van seniorenverenigingen die door de ANBO zijn benaderd met het volgende bericht:

‘Fijn dat u lid bent geworden van de ANBO. We heten u van harte welkom. U ontvangt per eerstvolgende werkdag uw lidmaatschapsnummer, …..’

Een bizarre en zeer verwerpelijke actie van ANBO, omdat die mensen absoluut geen ANBO-lid zijn geworden en dat ook per se niet willen. Heel vervelend om met dit soort berichten te worden lastiggevallen.

Bent u ook lastig gevallen met dit bericht? U kunt er dan voor kiezen niets te doen en het bericht negeren, maar FASv laat weten dat het beter is om toch kort te reageren met bijvoorbeeld:
‘ik ben geen lid van de ANBO en ik wil geen lid worden.’ Dan heeft u een extra bewijs dat u nooit een lidmaatschap hebt aangevraagd en geen lid wilt worden.

De FASv neemt contact op met ANBO om haar ongenoegen kenbaar te maken en met de eis om met dit soort acties te stoppen. Ook om de ANBO te wijzen op de misleidende inhoud van dit emailbericht. De ANBO handelt hiermee bovendien in strijd met de privacyregelgeving (AVG) omdat de (email)gegevens die zij nu gebruikt al lang geleden vernietigd hadden moeten worden. Daarnaast is er sprake van oneerlijke concurrentie om op deze oneigenlijke manier te proberen mensen te bewegen lid te worden van de ANBO.

De FASv houdt ons op de hoogte van de ontwikkelingen. Wij houden op onze beurt u op de hoogte.