Kerstviering 2019

Woensdag 18 december 2019 vond in het Wilhelminahuis de ASG-kerstviering plaats. Het verslag daarvan leest u nu pas, omdat dat niet meer in het decembernummer opgenomen kon worden. Niet erg, want zo kon ik er wat langer over doen.

Voorzitter Dick van de Merwe stond in zijn openingswoord even stil bij wat er in het afgelopen jaar allemaal passeerde. Het belangrijkste daarvan was natuurlijk het plotselinge overlijden van onze voorzitter Henk Hoogerland. We herdachten hem allemaal kort even in onze gedachten. Goed en dapper dat zijn vrouw Joan er deze middag bij was!

Het programma van de middag was vertrouwd: een zangkoor, (dit keer ‘Zokantook’ uit Vlissingen) en meesterverteller Frans van der Heijde uit Zoutelande. Jammer genoeg waren we met iets minder mensen dan vorig jaar, maar ’t was toch gezellig. De kritische luisteraar merkte dat ‘Zokantook’ aardig uitgedund was en dat je dat ook goed kon horen. Volgend jaar proberen we eens iets anders en mogelijk ook op een andere locatie. Want ook dat geluid hoorden we: ‘waarom moeten we altijd naar Wilhelminadorp?’ En als je naar het aantal leden kijkt dat in Goes woont is het niet meer dan logisch en billijk om ook daar eens een keer iets te organiseren. Maar we vergeten het Wilhelminahuis niet hoor! Als er onder de lezers leuke suggesties zijn schroom dan niet om ze te melden. Dat kan bij Els Poppe (zie de rubriek ‘Bestuur ASG’ verderop in deze nieuwsbrief).

Na ‘Zokantook’ kwam Frans met een mooi verhaal over zijn bezoek aan Griekenland waar hij met zijn vrouw een gouden ring en een kettinkje kocht en via de verkoper merkte dat de wereld héééééééél klein was. Zo bleek er ineens een band te bestaan tussen Thessaloniki en Colijnsplaat. Was dat toeval? Daarover mogen we een vol jaar nadenken. Na de pauze wederom ‘Zokantook’ en Frans. Al met al een genoeglijke middag, vooral omdat Frans van geen ophouden wist en ons ook nog deelgenoot maakte van zijn aanstaande rugoperatie. De naam van zijn rugkwaal was zo moeilijk dat ik die ben vergeten….

We besloten de middag met de bekende broodmaaltijd en gingen daarna welgemoed naar huis. Onderstaand enkele foto’s die een indruk geven van deze middag. Klik op de foto’s om ze uit te vergroten.

Hans de Jonge